Openluchtspel 'De Heksen'

Muzikaal Leider, Technisch Producent, Licht- & Geluidsontwerp

0 +
Bezoekers
0 +
Cast & Crew

Over 'De Heksen'

De tuin van het monumentale wooncomplex Coopersburg is wederom de locatie, waar Dreamteater Akkrum op 21, 22, 23, 24 én 27 september 2023 hun familieshow De Heksen speelt. Het buitenspel is gebaseerd op het boek ‘The Witches’ van de Britse kinderboekenschrijver Roald Dahl.

Voor het buitenspel Heksen in Akkrum werd regisseur Job de Roo ingeschakeld. De Roo heeft veel ervaring als theatermaker. Zowel in Noord-Nederland als in Duitsland. Dit jaar won hij met het openluchtspel Peer Gynt een Gouden Gurbe voor het beste openluchtspel en de beste hoofdrolspeler. De muzikale leiding en technische productie is in handen van allround theatermaker Bas Meekhof (STERK Collectief).

Artistiek Team

Job de Roo
Regisseur
Scriptschrijver

Femke Vliegendehond
Regie-assistente

Choreografe

Bas Meekhof
Muzikaal Leider
Technisch Producent
Arrangeur-componist
 

Het verhaal:

Echte heksen zijn geen oude vrouwen met puntmutsen die op bezemstelen door de lucht vliegen, maar een stuk griezeliger en gevaarlijker. Ze zien eruit als normale vrouwen. Ze haten kinderen, want die ruiken voor hen naar hondenpoep.

Het verhaalt draait om een Noors jongetje, Boy, en zijn oma. Hij heeft aan het begin van het verhaal zijn ouders verloren door een auto-ongeluk en heeft nu alleen zijn oma nog. Ze vertelt hem alles over heksen en de enge dingen die ze gedaan hebben. In het hotel waar Boy en zijn oma verblijven, blijken alle heksen van Engeland hun jaarlijkse bijeenkomst te houden. 

Op deze bijeenkomst ontvouwt de Opperheks haar nieuwe plan: alle heksen moeten snoephandels openen en snoep verkopen met een speciale formule erin, die een kind op een vooraf bepaald tijdstip in een muis verandert. De Opperheks demonstreert dit door een jongetje, Bruno Jenkins, in een muis te veranderen. Vrij snel daarna wordt ook Boy ontdekt en gedwongen een flesje van de drank leeg te drinken, waarna ook hij in een muis verandert.

Hoe dat afloopt zie je in het theater…