The Addams Family

Uitvoerend Producent, Regie, Choreografie

0 +
Bezoekers
0 +
Cast & Crew

Over 'The Addams Family'

In 2022 staat R.K.S.V. Albertus Magnus volledig in het teken van haar 25ste Lustrum. Iedere vijf jaar wordt de oprichting van Albertus Magnus gevierd. Dit lustrumjaar draagt ieder lid zijn of haar steentje bij en halen we het onderste uit de kan, oftewel: niets is te gek! Een prachtige theaterproductie werd het resultaat. 

The Addams Family de Musical is een coproductie van STERK Collectief en het Lustrum Albertus Magnus, oorspronkelijk geschreven door Marshall Brickman en Rick Elice, gebaseerd op de karakters van Charles Addams, vertaald door Mark van der Heijden, de choreografie van Sawinah Roctus in een regie van Yentel van Rijt en Bas MeekhofDe productie vond eind april 2022 plaats in de Oude Suikerfabriek te Groningen.

Projectdetails

Voor The Addams Family de Musical ontwikkelde STERK Collectief een volledige musical. Het Lustrum Albertus Magnus legde haar vertrouwen bij Bas Meekhof om er voor te zorgen dat de cast en crew konden stralen op het podium.

Uit hoofde van STERK Collectief verzorgden Bas Meekhof, Yentel van Rijt, Sawinah Roctus en Maikel-Owen van Deest:

  • De algehele regie,
  • De choreografie,
  • De uitvoerende productie,
  • Het licht- & geluidsontwerp,
  • Het stage-management,
  • Het decorontwerp,
  • De kostuums en rekwisieten.

Het verhaal:

De gepassioneerde Gomez (Bas Lambers) en zijn geliefde, de bloedstollend mooie Morticia (Josephine Vos), hun duistere schatjes Wednesday (Samira Belabid) en Pugsley (Daan de Bel), Tante Fester (Kirsten Meijerman), Grootmoe (Judith Frens) en uiteraard butler Lurch (Simon Bezemer) treden uit de duisternis en verhuizen hun macabere villa voor één weekeinde naar Groningen.

Dochter Wednesday Addams is volwassen geworden en draagt een schokkend geheim met zich mee. Ze is verliefd op Lucas, een gewone jongen die, tot overmaat van ramp, afkomstig is uit een ‘doodgewoon’ Drents gezin! Ze deelt het geheim enkel met haar vader Gomez, die echter nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen heeft gehouden. Als Lucas (Martijn Feenstra) en zijn ouders, Annelies (Heleen Haverkort) en Maarten (Daan Biemans) worden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner, komt de waarheid op tafel te liggen. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld.