Theater-producties

STERK Collectief biedt dé oplossing voor theatermakers die wél aanbod hebben, maar geen manier kunnen vinden om dat aan het publiek te tonen. Wij zijn een springplank voor jong talent en een plek waar theatermakers een andere kant van zichzelf kunnen laten zien. Wij produceren, regisseren en ontwikkelen prikkelend, vernieuwend theater.

Ons collectief bestaat uit professionals en amateurs, studenten en afgestudeerden, mensen met en zonder beperking. 

Met een beetje fantasie is alles mogelijk!

Theater gaat over mensen en hoe zij zich staande houden in een steeds veranderende wereld. Die wereld krijgt betekenis door taal, spel, zang en dans; en door actief hiermee bezig te zijn leer je de wereld en de mensen beter te begrijpen. Soms kan je de wereld naar je hand zetten door de meest fantastische oplossingen te bedenken of hardop te dromen.

Jouw verhaal staat centraal!

Aan de hand van jouw verhaal, gaan we op zoek naar de juiste theatermogelijkheden.

Produceren & Repeteren

Wij faciliteren, regelen, boeken, bellen en kunnen in elke productionele stap voorzien.

Standby... Ready... Go!

Samen brengen wij jouw verhaal naar het publiek en zetten het vol in de spotlights!

Theater is onze basis

Het theater is een klein paradijs, althans dat kan het zijn. In onze ogen is het theater een ontmoetingsplek. De plek waar de online wereld er even niet toe doet, waar de verbeeldende en beeldende wereld samenkomen, het oude en nieuwe, de toekomst en verleden, een kleine wereld waarin mensen elkaar ontmoeten. Het is ook precies de plek die we steeds meer nodig hebben: een plek waar we echt kunnen zijn.

Wij willen het theater uitbreiden naar een plek waar men naartoe komt om contact te maken, te amuseren, spelen, te verwonderen, te verhouden tot kunst, te discussiëren en filosoferen. De plek voor de toekomst.

Buitengewoon inclusief

We drijven elkaar tot het uiterste van ons kunnen en zijn zowel competitief als collegiaal. Hierdoor krijgt iedereen de ruimte om een eigen stijl en werkwijze in de productie in te brengen. Dit leidt tot energieke, eclectische voorstellingen die toegankelijk zijn voor een groot publiek en uitdagend zijn qua thematiek en abstractie.

Bij ons zit de kracht in onze verschillen. De één heeft een voorliefde voor tekst, de ander voor beeldende kunst en performance, weer een ander werkt het liefst vanuit een scenografie. Wat ons bindt, is onze enorme fascinatie voor theater, voor het lichaam, voor beelden die op je netvlies achterblijven, voor de impact van een goed theaterstuk en de mogelijkheid om via dit medium iets teweeg te brengen.

Productiegericht

Wij zijn in staat om in zeer korte tijd kwalitatieve theaterproducties tot stand te brengen.

Conceptontwikkeling

Wij gaan tot het uiterste wanneer het gaat om het creëren van unieke theaterbelevenissen.

Belevingstheater

Wij maken verhalen die zorgen voor een unieke beleving. Zowel voor de artiest als voor het publiek.

Veelgestelde Vragen:

We creëren een zo divers mogelijke en niet-normatieve groep die per project wisselt van samenstelling. Daarnaast werken we samen met andere kunstenaarscollectieven en verschillende onderwijs-, zorg- en cultuurinstellingen.

Wij maken voorstellingen met als voornaamste genre de musical, waarbij we (soms) onze eigen teksten schrijven en onze eigen muziek produceren.

Door onze persoonlijke kijk op thema’s en oude verhalen maken wij voorstellingen voor iedereen. Altijd met één been in de (theater)geschiedenis en een ander been in de hedendaagse (muziek)cultuur.

Wij zijn altijd op zoek naar jonge, muzikale en fysiek sterk spelende makers, die enthousiast worden van een interdisciplinair project, openstaan voor het werken met jongeren en die niet bang zijn hun kwetsbaarheid in te zetten. Diversiteit staat hierbij centraal. Pas jij in dit profiel? Neem contact met ons op!