MUZT Musicalopleiding

Orkestbanden & Arrangementen

0 K+
Bezoekers
0 +
Orkestbanden

Over 'MUZT Musicalopleiding'

MUZT is de musicalvooropleiding van kunstencentrum Atrium. Jongeren vanaf 13 jaar werken op de leslocatie in Sneek wekelijks aan hun zang-, acteer- en dansvaardigheden. De praktijk leert dat MUZT sinds 2007 een goede basis vormt voor doorstroming naar vervolgopleidingen binnen het vakgebied, zoals muziektheater, musicaltheater, musicaldans en kleinkunst.

MUZT bestaat uit een groep enthousiaste jonge mensen die dezelfde passie delen als hun docenten. Ieder jaar zijn er stagiairs van dans-, theater- en designopleidingen die hen daarin ondersteunen. De musicals en extra activiteiten worden mogelijk gemaakt door zeer betrokken ouders, die zich toeleggen op het maken van kostuums, decors en rekwisieten.

Projectdetails

Voor MUZT ontwikkelde STERK Collectief de orkestbanden voor de producties ‘Oliver!’, ‘The Wiz’ en Disney’s ‘Beauty and the Beast’ Jr. STERK Collectief is een flink aantal jaren trouwe diender.

Daarnaast ondersteunt STERK Collectief de musicalopleiding met herschreven arrangementen, repetitiebegeleiding en zangcoaching.

Kracht van MUZT

MUZT treedt, naast haar eigen producties, op bij festivals en evenementen in binnen- en buitenland. Ieder jaar staan de jongeren met een grote musical in Theater Sneek met een groeiend publiek van meer dan 3.000 man. De voorstellingen trekken volle zalen en krijgen lovende kritieken. Zo gaf de Leeuwarder Courant in 2019 de maximale vijf sterren aan Shrek de Musical. “Qua spel spat het talent van het podium af” en “wat betreft decor en kostuums heeft het team van MUZT zichzelf ook weer eens overtroffen: kleurrijk, origineel, zorgvuldig en soms ronduit spectaculair.”